ARENA-messut

ARENA-messut 9.11.2016

Arena_2014_150ARENA-messuilla kohtaavat työnantajat ja tulevaisuuden lupaukset kauppatieteiden alalta. Noin 3000 opiskelijaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta ja Hankenilta sekä yli 50 eri työnantajaa täyttävät talon tänäkin vuonna.

Kauppakorkeakoulun päärakennus Helsingin Töölössä muuttuu kerran vuodessa messuareenaksi ARENA-messujen ajaksi. Messualueelta löytyvät niin messuosastot, työnantajaesittelyt sekä muut oheisohjelmat. Opiskelijat saavat myös mahdollisuuden kysyä alan ammattilaisilta arviota työnhaun papereihinsa CV-klinikalla.

Ajankohtaista

 • ARENA-On-Line pyörähtää käyntiin 19.9. ARENA-messujen Facebook-sivuilla.
 • Messukartta on lähetetty näytteilleasettajille ja messuoppaan taittoprosessi pyörähtänyt todenteolla käyntiin.
 • Ilmoittautumisaikaa pidennettiin maanantaihin 22.8. asti! Muutama paikka vain jäljellä.
 • Ilmoittautuminen on lähtenyt hienosti käyntiin, seuraa mitä organisaatioita on jo ilmoittautunut verkkosivuillamme sekä Facebookissa.
 • Ensimmäiset palat ARENA-messujen historiasta paljastettu! Lisää tulee vähitellen ja messupäivään (9.11.) mennessä on koko historiamme nähtävillänne.
 • Näytteilleasettajien ilmoittautuminen on avautunut! Varmistathan, että organisaationne ja oikeat yhteyshenkilöt teiltä on kutsulistalla.
 • 8.1.16 Nyt se on varmaa! Seuraavat messut, eli 25-vuotisjuhlamessut, järjestetään perinteiseen aikaan eli marraskuun 9. päivänä 2016. Lisätietoja tullaan julkaisemaan kevään aikana. Näytteilleasettajien ilmoittautuminen alkaa toukokuussa. Pysy siis kuulolla!

Kuvia messuilta vuosien varrelta

Palautekooste

Vuosi lähenee loppuaan ja analysoimme vielä viimeisiä messupalautteita. Seuraavat messut ovat kuitenkin jo suunnittelun alla ja luvassa on hienot 25-vuotisjuhlamessut! Alla lyhyesti mielenkiintoisia poimintoja tämän vuoden palautteesta.

Yleisimmät opiskelijoiden syyt vierailla messuilla:

 • hakea vinkkejä urasuunnittelun avuksi
 • etsimään kesätyö- ja harjoittelupaikkaa
 • hankkimaan tietoa esillä olevista toimialoista
 • tutustua osallistuviin organisaatioihin.

Top5 mielenkiintoisinta näytteilleasettajaa olivat

 1. H&M
 2. L’Oréal
 3. Accenture
 4. Fazer
 5. Finnair

Kysyimme myös, tulisiko ARENA-messut järjestää jonain toisena ajankohtana nykyisen marraskuun toisen keskiviikon sijaan. Ja tässä ovat tulokset:

Opiskelijat Näytteilleasettajat
Marraskuu 59,3 % 57,1 %
Tammi-helmikuu 38,1 % 26,8 %
Muu ajankohta 2,6 % 17,9 %

Näytteilleasettajista 92,9% oli sitä mieltä, että messut onnistuivat erinomaisesti tai hyvin. Opiskelijoiden odotukset messujen suhteen toteutuivat hyvin 69,5 % ja melko hyvin 21,4 % vastaajista.

Muutama poiminta palautteista:

Näytteilleasettaja: ”Osallistuimme CV-klinikalle ja saimme myös sieltä hyviä kontakteja.

Näytteilleasettaja: ”Moni kiinnostunut [opiskelija] tuli ständille ja kertoivat oppineensa uutta meidän toiminnasta.

Näytteilleasettaja:”[opiskelijoiden} Osaaminen vastaa hyvin tarpeitamme ja messuilla tapasimme monia potentiaalisia kandidaatteja. Meillä ei kuitenkaan nyt ollut auki mitään opiskelijoille suunnattuja rekrytointeja, joten emme vielä sopineet haastatteluista. Tulemme olemaan opiskelijoihin yhteydessä, kun rekrytointeja käynnistyy.

Näytteilleasettaja:”ARENA-messulehti todella hieno juttu! Myös levikki opiskelijoille toteutettu hyvin.

Opiskelija: ”Messut ylittivät odotukseni! En olisi uskonut yritysten edustajien vastaavan niin innokkaasti kysymyksiin. Sain myös hyviä neuvoja.

Opiskelija: “Yleisesti messut antoivat minulle hyvää tietoa eri yrityksistä ja toimialoista.