Messujen ohjelma

ARENA 2018 ohjelma

MITÄ: ARENA 2018 -messut
MISSÄ: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennus (Runeberginkatu 14-16, Helsinki)
MILLOIN: Keskiviikkona 14. marraskuuta 2018, klo 9.30-16.00. Päivän ohjelmasta lisää tietoa alta sekä Facebook-sivultamme. ARENA-On-Line alkaa Facebookissa jo syyskuun puolessa välissä!
Kuinka valmistautua? Lue lisää alta ja valitse mihin työnantajiin haluat tutustua ja tee aikataulu ottaen huomioon myös oheisohjelma. Kurkkaa myös parhaat vinkkimme valmistautumiseeen Opiskelijoille-sivulta. 

Infot
CV & LinkedIn -klinikka
Pikamentorointi
CV-kuvaus
Näytteilleasettajat
Badge Hunt
ARENA-On-Line
Bussikuljetus Otaniemi-Töölö

Infot ja työnantajaesittelyt

Ständien lisäksi pääset tutustumaan potentiaalisiin työnantajiin sekä kuulemaan rekrytoinnin ajankohtaisista asioista infoissamme. Tervetuloa kuuntelemaan, mitä työnantajat voivat tarjota kauppislaisille, kuulemaan lisää jatko-opinnoista, videohaastatteluista, sosiaalisen median hyödyntämisestä ja urapoluista! Esityksen kieli ilmoitettu aikataulussa. Ei etukäteisilmoittautumista, tervetuloa!

C-331 (Fazer-sali)

10.00-10.30 Doctoral Studies in Aalto BIZ (EN)
Aalto University HR
11.00-11.30 LinkedInin hyödyntäminen työnhaussa (EN)
Krista Leppänen, Talent Acquisition, KPMG
11.45-12.30 Career Opportunities for Foreign Students (EN)
Osallistuvat yritykset:

13.00-13.30 Miten tuoda omaa motivaatiota ja haaveita esiin työnhaussa (FI)
Visa Myllyntaus, Senior Manager, Talent Acquisition, K-ryhmä
13.45-14.05 Video interviews: what, why and how (EN)
Ville Hakala, Recruitment Manager, Posti
14.30-15.00 Työnantajaesittely:
Hartwall Original Long Drink – strategisella markkinoinnilla kohti tuloksia (FI)
Eeva Ignatius, Markkinointipäällikkö, HartwallHartwall Graduate Programme (FI)
Linda Aro, Henkilöstöjohtaja, Hartwall

» Takaisin ylös

CV & LinkedIn -klinikka (10.00 – 16.00)

ARENA-messuilla sinulla on loistava mahdollisuus saada vinkkejä ansioluetteloosi, hakemuskirjeeseesi ja LinkedIn-profiiliisi suoraan messuille osallistuvien yritysten HR-asiantuntijoilta. Hakupapereidesi ei välttämättä tarvitse olla valmiiksi huippukunnossa, yritysedustajat auttavat mielellään myös ihan ensimmäisten hakemusten viilaamisessa.

Jokainen opiskelija saa 30 minuutin ajan HR-asiantuntijalle.

Huom. CV ja LinkedIn -klinikka on avoin vain Aallon kauppatieteiden (kauppakorkeakoulun ja tuotantotalouden) ja Hankenin opiskelijoille, ja ilmoittautuminen hyväksytään vain toimivilla aalto/hanken – sähköpostiosoitteilla.

Klinikka järjestetään Danske Bank -salissa (C-332).

Aikataulu:

Klo 10.00 – 12.00
EY (Emilia Välttilä, HR)
KPMG (Sonja Manninen, Talent Acquisition Lead)
Dream Broker (Laura Kuukka, Talent Acquisition Consultant)
aTalent Recruiting (Vilma Järvinen, Recruitment Manager)
Tieto (Petra Ruotsila, Talent Acquisition Lead)

Klo 12.00 – 14.00
EY (Heta Häkkinen, HR)
Unilever (Tiia Autio, Talent & Recruitment Advisor)
Mandatum Life (Joanna Kivi, Henkilöstöasiantuntija)
Studentwork (Jasmin Niemelä, Recruitment Trainee)
Academic Work (Edda van der Ende, Consultant Manager)
aTalent Recruiting (Laura Isosompi, Recruitment Manager)
Telia (Sami el Bash, People Sourcing Specialist)

Klo 14.00 – 16.00
Unilever (Tiia Autio, Talent & Recruitment Advisor)
Nordic Healthcare Group (Annika Turunen, HR Asiantuntija)
PwC (Eveliina Välimäki, Human Resources)
Studentwork (Melike Karakaya, Recruitment Rrainee )
Academic Work (Edda van der Ende, Consultant Manager)
Tieto (Anni Helinen, Talent Acquisition Consultant)


Seuraa Facebookia, ilmoitamme siellä listan julkistuksesta ja ajanvarauksen alkamisesta.

Sähköinen ilmoittautuminen CV ja LinkedIn -klinikalle avautuu  31.10.2018.

Ilmoittautuminen

 • Huom. tämä CV-klinikka on vain Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ja tuotantotalouden sekä Hankenin opiskelijoille.
 • Vain aalto- tai hankensähköpostiosoitteella tehdyt ilmoittautumiset hyväksytään.
 • Vain yksi varaus per opiskelija. Älä varaa aikaa usealle yritykselle.

Linkki ilmoittautumisjärjestelmään julkaistaan Aalto-yliopiston opiskelijoille Aalto CareerWebissä (aalto-tunnistautuminen) ja Hankenin opiskelijat löytävät linkin tapahtumakalenterista ARENA-tapahtumasta.

 • Ilmoittautuminen on käynnissä ke 31.10. klo 12 alkaen.
 • Linkki järjestelmään julkaistaan Aalto CareerWebin tapahtumissa ja lähetetään Hankenin opiskelijoille sähköpostitse 31.10. klo 12.
 • Valitse Tapahtuma-valikosta ylhäältä vasemmalta ARENA 10-12, 12-14 tai 14-16 CV & LinkedIn -klinikka ja sen jälkeen valitse yrityksen kohdalta sopiva vapaa aika
 • Klikkaa Varaa
 • Anna nimesi, puhelinnumerosi sekä sähköpostisi (vain aalto.fi sekä hanken.fi -osoitteet hyväksytään, muulla osoitteella tehdyt varaukset poistetaan ilman varoitusta.)
 • Lue ja hyväksy ehdot (oletamme kaikkien lukeneen ja ymmärtäneen ehdot)
 • Klikkaa Varaa

HUOM 1: Olet nyt tehnyt sitovan ilmoittautumisen kyseiseen tapahtumaan. Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen, jossa on myös linkki ilmoittautumisen peruuttamiseen.

HUOM 2: Mikäli järjestelmän kanssa on ongelmia tai sinulla on kysyttävää, laita sähköpostia osoitteeseen arena-biz@aalto.fi

Sähköinen ilmoittautuminen klinikalle on mahdollista ti 13.11. klo 10 saakka. Paperinen ajanvarauslista on nähtävillä ARENA-päivänä 14.11. klinikkasalin ovella (Danske Bank, C-332) 9.00 lähtien, mikäli paikkoja on vielä vapaana. Vapaisiin aikoihin sitova ilmoittautuminen täyttämällä tietosi (nimi, sähköposti) selkeästi listaan.

Ohjeistus klinikalle ilmoittautuneille

 • Kun olet varannut ajan klinikalle, varauksesi on sitova. Klinikalle tulevat yritykset saavat listan heille tulevista opiskelijoista.
 • Jos haluat peruuttaa osallistumisesi, tee se mahdollisimman pian ja viimeistään 24 h ennen tilaisuuden alkua. Peruutus tapahtuu saamasi sähköpostin avulla.
 • Saavu klinikalle niin, että olet paikalla heti aikasi alkaessa. Myöhästyminen antaa yrityksen edustajalle heti huonon kuvan.
 • Sinulla on 30 minuuttia aikaa keskustella yrityksen edustajan kanssa. Jotta saat parhaan hyödyn ajastasi, valitse etukäteen kumpana haluat käyttää ajan, CV&hakemus checkinä vai LinkedIn-profiilin checkinä.
 • Paikalla olevilla yrityksillä on salissa roll upit, jonka perusteella oikean yrityksen luokse on helppo suunnata heti ovelta. Ura- ja rekrytointipalvelut on lisäksi paikalla ”vahtimassa” vuoron vaihtumista ajallaan.
 • Pidä kiinni omasta ajastasi ja käytä 30 minuutin sessio parhaiten hyödyksesi. Mieti sen vuoksi ehdottomasti etukäteen, mitä haluat kysyä ja tarkistaa omasta ansioluettelostasi ja/tai hakemuksestasi tai LinkedIn-profiilistasi. Lisäksi jos haet juuri ko. yritykseen nyt töihin, voit vielä tarkentaa mm. minkä tyyppisiä henkilöitä he hakevat.

Valmistaudu CV-klinikalle

 • Jos käytät ajan CV&hakemus checkinä, ota CV-klinikalle mukaan valmiiksi printattu CV:si ja työhakemuksesi (1 hakemus ja 1 CV per opiskelija).
 • Jos käytät ajan LinkedIn-profiilin checkinä, voit otta mukaan oman läppärisi/tablettisi tai voitte käyttää salissa olevia tietokoneita ja muista tsekata myös LinkedIn-profiilisi salasana!
 • Tee ehdottomasti hakemuksesi johonkin oikeaan työ- tai harjoittelupaikkaan, tällöin hakemustasi on helpompi kommentoida ja saat tapaamisesta parhaan hyödyn. Paikka voi olla mikä tahansa, myös ko. yritykselle (ei välttämätöntä). / Sinulle tulee jo olla tehtynä LinkedIn-profiili, eli ihan alkeista tässä ajassa ei ehdi tarkastella asioita.
 • Huomioithan, että klinikalla ensisijainen tarkoitus on saada yritysedustajien kommentteja hakupapereihisi tai profiiliisi. Yrityksellä ei välttämättä ole juuri sillä hetkellä avoinna hakuja.

» Takaisin ylös

Pikamentorointi (10.00 – 16.00)

Pikamentoroinnissa voit tavata Kauppiksen tai Hankenin alumnia rennossa yksityisessä tapaamisessa ja saada vinkkejä opintoihisi, työllistymisen parantamiseen tai kysyä lisätietoja sinua kiinnostavasta urasta/alasta. Pikamentorointi ARENA-messuilla on yksittäinen tapaaminen, jonka tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus tavata ja keskustella alumnien kanssa.

Jokainen opiskelija tai ryhmä saa max 30 minuutin ajan alumnille.

Huom. Pikamentorointi on avoin vain Aallon kauppatieteiden (kauppakorkeakoulun ja tuotantotalouden) ja Hankenin opiskelijoille, ja ilmoittautuminen hyväksytään vain toimivilla aalto/hanken – sähköpostiosoitteilla.

Mentorointi järjestetään Proffan kabineteissa.

Osallistuvat alumnit:

Stefan Heinrichs, Toimitusjohtaja, Academic Work
Tavattavissa: 10.00-11.30
Koulutus: valmistunut Hankenilta vuonna 2008

Lyhyt uratarina: Valmistuin Hankenilta vuonna 2008 ja aloin etsiä kokoaikaista työtä. Kiinnostuin Academic Workista työnantajana, hain Account Managerin paikkaa ja sain mahtavan tilaisuuden aloittaa myyntitehtävissä start-up yrityksessä. Ensin etenin Team Leaderin rooliin ja keväällä 2010 minut nimitettiin Academic Work Suomen toimitusjohtajaksi.

 

Aira Seuna, BI Specialist, Tieto
Tavattavissa: klo 10.00-12.00
Koulutus: Valmistunut 2016, Aalto BIZ, Information and Service Management

Lyhyt uratarina: Started at Tieto straight after my graduation, in 2016 as a SAP Analytics trainee. Moved to BI Specialist role in spring 2018 and my main responsibility is managing one of our client’s management’s reporting system.

 

Tiina Palmunen, HR Specialist, K-ryhmä
Tavattavissa klo 13.00-14.00
Koulutus: Valmistuu joulukuussa 2018 Aalto-yliopistosta, erikoistumisalue Management and International Business

Lyhyt uratarina: Opintojen ohella tein useamman vuoden ajan töitä B2B-markkinointiviestinnän parissa ABB:llä, jossa lopetin lähdettyäni vaihtoon. Viime keväänä minut valittiin sekä K-ryhmän harjoitteluohjelmaan että Adeccon kesätoimariksi. Aloitin siis toukokuussa K-ryhmässä HR-viestinnän harjoittelijana ja olen työskennellyt etenkin työnantajamielikuvan, oppilaitosyhteistyön, työhyvinvoinnin, somen ja sisäisen viestinnän parissa. Kesällä kävin Adeccolla tekemässä viiden viikon työjakson ainutlaatuisessa toimenkuvassa, jossa pääsin toimimaan toimitusjohtajan työparina. Lokakuun alusta saakka olen toiminut K-ryhmässä Talent and Organizational Development -tiimissä nimikkeellä HR Specialist.

Antti Myllynen, Senior Business Manager, Telia
Tavattavissa klo 13.00-15.00
Koulutus: Aalto University School of Business 2016, Marketing

Lyhyt uratarina: I studied Marketing, Retail and Business Technology at Aalto University School of Business and graduated as MSc (Economics and Business Administration) in 2016. I started to work at Telia in 2010 when I was still between my Master studies. I have been working in our Sales Project Management, Concept Management, Business Development and last four years in Business Management.

 

Tommi Paija, BI-tiimin vetäjä, SOK
Tavattavissa: 13.00-15.30
Koulutus: KTM, Aalto-yliopisto, 2013 & DI, Tampereen teknillinen yliopisto, 2008

Lyhyt uratarina: Olen Tommi Paija ja toimin BI-tiimin vetäjänä SOK MEDIA:ssa. Tiimimme vastaa S-ryhmän asiakastietovarastosta ja sen tiedoista tehtävistä raporteista ja analyyseistä kaikille S-ryhmän liiketoiminnoille. Olen koulutukseltani tietojohtamisen diplomi-insinööri Tampereen teknillisestä yliopistosta ja lisäksi olen suorittanut KTM:n tutkinnon Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta “Information and Service Management” -ohjelmasta.

 

Elisa Liekkilä, Bid Manager, Tieto
Tavattavissa: 14.00-16.00
Koulutus: Valmistunut 2016, Aalto BIZ, International Business

Lyhyt uratarina: Elisa has been working for Tieto 2,5 years now, ever since she graduated. Currently she’s driving sales for Tieto’s Industrial and Consumer Services customers in the role of Bid Manager. Before sales she gained project management experience of complex deliveries through working in PMO roles of large transition and transformation programs.

 

Seuraa Facebookia, ilmoitamme siellä listan julkistuksesta ja ajanvarauksen alkamisesta.

 

Sähköinen ilmoittautuminen Pikamentorointiin avautuu  31.10.2018.

Ilmoittautuminen

 • Huom. tämä Pikamentorointi on vain Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ja tuotantotalouden sekä Hankenin opiskelijoille.
 • Vain aalto- tai hankensähköpostiosoitteella tehdyt ilmoittautumiset hyväksytään.
 • Vain yksi varaus per opiskelija. Älä varaa aikaa usealle alumnille.

Linkki ilmoittautumisjärjestelmään julkaistaan Aalto-yliopiston opiskelijoille Aalto CareerWebissä (aalto-tunnistautuminen) ja Hankenin opiskelijat löytävät linkin tapahtumakalenterista ARENA-tapahtumasta.

 • Ilmoittautuminen on käynnissä ke 31.10. klo 12 alkaen.
 • Linkki järjestelmään julkaistaan Aalto CareerWebin tapahtumissa ja lähetetään Hankenin opiskelijoille sähköpostitse 31.10. klo 12.
 • Valitse Tapahtuma-valikosta ylhäältä vasemmalta ARENA Pikamentorointi ja sen jälkeen valitse alumnin kohdalta sopiva vapaa aika
 • Klikkaa Varaa
 • Anna nimesi, puhelinnumerosi sekä sähköpostisi (vain aalto.fi sekä hanken.fi -osoitteet hyväksytään, muulla osoitteella tehdyt varaukset poistetaan ilman varoitusta.)
 • Jos varaat aikaa ryhmälle, vain yksi tekee varauksen ja ilmoittaa lisätiedot-kentässä muiden osallistujien nimet ja aalto.fi/hanken.fi-osoitteet)
 • Lue ja hyväksy ehdot (oletamme kaikkien lukeneen ja ymmärtäneen ehdot)
 • Klikkaa Varaa

HUOM 1: Olet nyt tehnyt sitovan ilmoittautumisen kyseiseen tapahtumaan. Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen, jossa on myös linkki ilmoittautumisen peruuttamiseen.

HUOM 2: Mikäli järjestelmän kanssa on ongelmia tai sinulla on kysyttävää, laita sähköpostia osoitteeseen arena-biz@aalto.fi

Sähköinen ilmoittautuminen pikamentorointiin on mahdollista ti 13.11. klo 10 saakka. Paperinen ajanvarauslista on nähtävillä ARENA-päivänä 14.11. Proffan ulkopuolella 9.00 lähtien, mikäli paikkoja on vielä vapaana. Vapaisiin aikoihin sitova ilmoittautuminen täyttämällä tietosi (nimi, sähköposti) selkeästi listaan.

Ohjeistus pikamentorointiin ilmoittautuneille

 • Kun olet(te) varannut ajan pikamentorointiin, varauksesi on sitova. Alumnit saavat tiedot tapaamiseen tulevista opiskelijoista.
 • Jos haluat(te) peruuttaa osallistumisesi, tee se mahdollisimman pian ja viimeistään 24 h ennen tilaisuuden alkua. Peruutus tapahtuu saamasi sähköpostin avulla.
 • Saavu klinikalle niin, että olet paikalla heti aikasi alkaessa. Myöhästyminen antaa heti huonon kuvan.
 • Sinulla(teillä) on 30 minuuttia aikaa keskustella alumnin kanssa. Jotta saat parhaan hyödyn ajastasi, mieti etukäteen mistä haluat(te) keskustella. Miettikää muutama kysymys/aihealue etukäteen.
 • Muista, että pikamentorointi ei ole rekrytointitilaisuus, eikä opintoneuvontatilaisuus. Alumnit jakavat omaa henkilökohtaista kokemustaan ja mielipiteitään eivätkä edusta koko organisaatiotaan.

Valmistaudu Pikamentorointiin

 • Tutustu(kaa) alumnin uratarinaan ja yritykseen, jossa hän on nyt töissä
 • Mieti etukäteen kysymyksiä, mistä haluat(te) jutella
 • Jos osallistutte pikamentorointiin ryhmässä, varmistakaa, että ryhmällänne on samanlaiset kiinnostuksen kohteet. Kaikkien ryhmän jäsenien kahta-kolmea kysymystä ei ehdi tapaamisessa käsittelemään, vaan valmistautukaa yhdessä
 • Esittele itsesi (ryhmäsi) alussa: kerro opinnoistasi ja työkokemuksestasi lyhyesti

» Takaisin ylös

CV-valokuvaus

Päivitä valokuvasi CV:tä tai LinkedIn-profiilia varten messuilla! PrimePhoto ottaa profiilikuvia klo 10-15 C-239 neukkarissa. Valokuva maksaa 3€/hlö ja se toimitetaan sähköpostitse jälkikäteen. Maksutapana vain käteinen tai MobilePay!

» Takaisin ylös

 

Näytteilleasettajat

Löydät vuoden 2018 näytteilleasettajat omalta sivultaan, josta myös löydät linkit näiden esittelyyn. Kannattaa tutustua! Uratarinoita, tietoa avoimista paikoista, tietoa hakuprosesseista ja tietenkin vinkkejä mitä ARENA-päivänä tapahtuu!

» Takaisin ylös

 

Badge Hunt

ARENA-messuilla järjestetään taas suosittu Badge Hunt! Tätä ovat toivoneet messuille takaisin niin kandit kuin työnantajatkin ja niinpä tänä vuonna taas metsästetään Badgeja! Käy hakemassa vastaukset Badge Hunt-kysymyksiin ja olet ansainnut itsellesi ARENA2018 haalarimerkin!

Badge Hunt-kysymykset ovat helppoja ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden aloittaa keskustelu ständillä. Kysymykset toimivat keskustelunaloittajina ja siellä tulee olemaan kysymyksiä työmahdollisuuksista, partneriohjelmasta sekä alumneista. Ei mitään liian vaikeaa, vaan helpostilähestyttäviä ja hyödyllisiä kysymyksiä!

Löydät Badge Hunt-lomakkeen narikasta sekä infoständeiltä. Ota lappu mukaasi saapuessasi ja lähde metsästämään messuille. Kun olet saanut vastaukset, voit palauttaa paperin infoständille tai info-henkilöille messuilla ja saat heiltä merkin.

Iloa ja onnea metsästykseen!

badgehunt_ad_2018

» Takaisin ylös

ARENA-On-Line

ARENA-On-Linen avulla työnantajat ja opiskelijat voivat kohdata Facebook-sivumme kautta syyskuusta marraskuuhun.

Tykkää sivusta ja seuraa ARENA-On-Line osallistujien päivityksiä ja Facebook Livejä sekä messutiimin uutisia. Aktiivisin aika sivulla on syyskuun puolesta välistä marraskuun loppuun. Näet useammin postauksiamme tykkäämällä myös päivityksistä, sillä vain siten ne nousevat omaan uutisvirtaasi. Suurin osa osallistujista osallistuu myös osastollaan ARENA-messuille marraskuun 14. päivänä. Osallistuvat työnantajat jakavat sivulla esim.

 • avoimia työpaikkoja
 • vinkkejä tulevista avoimista työpaikoista
 • tarkempaa tietoa messupäivän ohjelmasta (ketä ja koska voit tavata osastolla)
 • infoa organisaatiostaan
 • työntekijöiden uratarinoita
 • ja paljon muuta!

ARENA-tiimi päivittää sivulla mm. messupäivän ohjelmaan liittyen. Esimerkiksi CV-klinikan ilmoittautumisen avautuminen on aina ollut seuratuimpia uutisiamme.

Vuoden 2018 ARENA-On-Line osallistujat ovat:

AOL_logoy

Vuosittain ARENA-On-Lineen osallistuu työnantajia useilta eri toimialoilta, kuluttajabrändeistä konsultointiin ja markkinointiin.

Bussikuljetus Otaniemi-Töölö

Otaniemen ja Töölön välillä liikkuu ARENA-päivänä kauppatieteen opiskelijoille ilmainen bussi. Bussit ovat Lehtimäen ja merkitty ARENA-tunnuksella tuulilasissa.

Bussit kulkevat 9.00-16.00 välillä ja lähdöt aina tasalta sekä puolelta molempiin suuntiin.
Otaniemessä Otakaari 1, F-ovien edestä (ns. talon pääovi)
Töölössä Arkadiankadun turistibussipysäkki (päärakennuksen ja Arkadian välissä)