Opiskelijoille

ARENA-messuja ei järjestetä enää vuodesta 2019 eteenpäin, kun Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu muuttaa Otaniemeen helmikuussa 2019.

Aalto-yliopisto järjestää uuden rekrytointi- ja kontaktointitapahtuman, Aalto Talent Expon, Otaniemessä 31.10.2019. Aalto Talent Expo yhdistää kaikki Aalto-yliopiston koulutusalat sekä opiskelijat.
Lisätietoa Hanken School of Economicsin palveluista löytyy heidän sivuiltaan.

 

ARENA-messupäivää kannattaa valmistella etukäteen. Seuraavassa myös vinkkejä yritysten ja organisaatioiden edustajilta kysyttäväksi ständeillä ja työnantajaesittelyissä.

Näin saat parhaiten hyötyä ARENA-messuista
Tee taustatyötä
Aikatauluta ARENA-päiväsi – tutustu messuohjelmaan
Pukeutuminen
Ole aktiivinen
Follow-up
Vinkkejä kysyttäväksi ständillä

Näin saat parhaiten hyötyä ARENA-messuista

1.+ 2. vuosikurssien kandiopiskelijat

 • Mursuilla on erinomainen mahdollisuus kerätä tietoa toimialoista tulevaa koulutusohjelmavalintaa varten.
 • Tapaat kauppatieteilijöistä kiinnostuneita työnantajia, jotka voivat tulevaisuudessa olla sinunkin työnantajasi.
 • Saat tietoa tulevan kesän kesätöistä.

Opintojen keskivaiheilla

 • Voit kysyä tietoa oman alasi harjoittelupaikoista, kandityön aiheista, osa-aikatöistä tai oman alasi kesätöistä.
 • Voit kysyä vinkkejä opintojen suunnitteluun jos haluat suunnata jollekin tietylle alalle.

Valmistumisvaiheen opiskelijat

 • Kysy tietoa oman alasi harjoittelupaikoista, graduaiheista ja valmistumisen jälkeisistä työmahdollisuuksista.

Tee taustatyötä

Tutustu etukäteen messuille tuleviin yrityksiin ja organisaatioihin. Saat muutamaa viikkoa ennen messuja kotiisi postitettuna ARENA 2018 messuoppaan tai voit hakea oman kappaleesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksen ala-aulasta. Messuoppaasta löydät messuohjelman ja tietoa osallistuvista työnantajista.

Messuille osallistuvat yritykset ja organisaatiot löydät myös Messuohjelma-sivulta. Kannattaa tutustua ajoissa myös ARENA-On-Line -yrityksiin, sillä ARENA-On-Line starttaa jo syyskuussa 2018 Facebookissa!

 

Aikatauluta ARENA-päiväsi – tutustu messuohjelmaan

» Messuohjelma

Mieti etukäteen millä ständeillä haluat ainakin ehtiä käymään ja tarkista myös muu messuohjelma, että saat kaiken sinua kiinnostavan mahtumaan messupäivän kalenteriisi.

ARENA-messuilla kannattaa ständeillä vierailun lisäksi ehdottomasti hyödyntää muita messupäivään kuuluvia palveluja. Jos olet oikeasti etsimässä töitä, pidä mukanasi muutama kappale CV:täsi.

CV & LinkedIn -klinikalla voit hioa hakupapereitasi kuntoon HR-alan ammattilaisen kanssa 30 minuutin ajan. Klinikalle tulee ilmoittautua etukäteen: ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 31.10. klo 12 sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Olethan nopea, sillä paikat ovat hyvin suosittuja.

Pikamentoroinnissa saat mahdollisuuden keskustella alumnin kanssa työelämästä tai opinnoistasi yksin tai ryhmässä (max 4 hlö). Voit kysyä työstä tietyllä alalla tai kuunnella alumnin vinkkejä miten parhaiten hyödyntää opintoja työllistymiseen. Pikamentorointiin tulee ilmoittautua etukäteen: ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 31.10. klo 12 sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Olethan nopea, sillä paikkoja on rajoitettu määrä!

Messuohjelmaan kuuluu myös messuinfot, joissa kuulet vinkkejä työnhakuun liittyvistä teemoista, ja lisäksi Career Opportunities for Foreign Degree Students –info, jossa työnantajat pääsevät kertomaan työmahdollisuuksista erityisesti ulkomaalaisille opiskelijoille. Päivän lopuksi Hartwall pitää työnantajaesittelyn. Infoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ja jos CV:stäsi ei vielä löydy edustavaa kuvaa, ei hätää. Messupäivän aikana voit käydä otattamassa itsestäsi asiallisen ja siistin CV-kuvan.

Pukeutuminen

Pukeudu sen mukaisesti, millaisen ensivaikutelman haluat antaa itsestäsi. Siisti business-pukeutuminen on aina paikallaan. Some images of business casual dress code.

Ole aktiivinen

Lähesty rohkeasti sinua kiinnostavia työnantajia ja varaa aikaa ständillä keskusteluun. Esittele itsesi, puhu selkeällä äänellä (messuilla on hälyä), kättele, katso silmiin, – voit miettiä tilannetta vähän samantyyppisenä tilanteena kuin jos menet haastatteluun, myös ständikohtaamisessa ensivaikutelma kertoo paljon. Osoita kiinnostuksesi ja osaamisesi.

Kehitä itsellesi hyvä noin minuutin parin mittainen myyntipuhe (hissipuhe, pitchaus), jossa kerrot tärkeimmät asiat itsestäsi (mm. koulutusohjelmasi, mahdollinen työkokemuksesi, arvioitu valmistumisaika ja/tai opintopistemääräsi, osaamisesi, mitkä tehtävät sinua kiinnostavat). Jos olet lukenut esim. yrityksen sivuilta etukäteen heidän trainee-ohjelmastaan, mieti oma esittelysi sen kautta – mikä osaamisessasi ja kokemuksessasi on hyödyksi haettaessa harjoittelijaksi. Kohdenna siis sanomasi kuulijaa varten. Pidä huolta, että puheesi ei veny liian pitkäksi, tehokas esittäytyminen toimii parhaiten. Kuuntele myös aktiivisesti, keskustele ja tartu tilaisuuteen.

Ensimmäisen vuoden kandiopiskelija, esimerkki

 • Hei, olen Etunimi Sukunimi ja aloitin opintoni Kauppiksessa tänä syksynä. Olen ajatellut erikoistua laskentatoimeen ja olisin kiinnostunut tietämään, minkälaisiin tehtäviin voisin teillä tulevaisuudessa työllistyä. Pitäisikö minun ottaa jotain erityistä huomioon suunnitellessani opintojani?

Ensimmäisen vuoden maisteriopiskelija, esimerkki

 • Hei, olen Etunimi Sukunimi ja opiskelen nyt ensimmäistä vuotta maisteritasolla täällä Kauppiksessa. Koulutusohjelmani on markkinointi ja viime kesänä olin kesäharjoittelussa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Vastuulleni kuului erityisesti [tehtävä]ja [tehtävä] ja opin paljon mm. [IT-ohjelma/taito/työskentelytapa ym.]. Haluaisinkin kysyä minkälaisia työmahdollisuuksia  teillä olisi minulle joko nyt opintojeni aikana tai valmistuttuani. Olen erityisen kiinnostunut brändin rakentamisesta sekä b-to-b-markkinoinnista.

Maisteriksi valmistumassa oleva opiskelija, esimerkki

 • Hi, I’m First name Last name, finance major from Aalto School of Business, graduating in December 2017. I have experience in [], [] and [] and that’s why I’m really interested in the Analyst position you have open. In addition I have heard so many good things about your work culture from my friend who has worked in [company name] and [reason why the company also interest you].

Lisää hyviä vinkkejä ja yksi esimerkki:

Mieti kysymyksiä etukäteen. Esittämällä hyviä fiksuja kysymyksiä erottaudut joukosta. Muutamia hyviä kysymyksiä löydät esim. alapuolella olevalta vinkkisivulta.

Ota talteen haastattelemiesi henkilöiden käyntikortit tai muut yhteystiedot.

Huomaa, että kaikki työnantajat eivät ota vastaan printtikopioita CV:stä vaan pyytävät sinua jättämään hakemuksen netissä. Toimithan tällöin työnantajan pyytämällä tavalla; näin he myös pysyvät paremmin kartalla hakijoista

 

Follow-up

Jatkoyhteydenotoissa kannattaa aina mainita tapaamisenne ARENA-messuilla. Muista takoa, kun rauta on kuumaa; laita hakemuksesi heti muutaman päivän sisällä.

Career Fair Recruiter Tips Video

 

Vinkkejä kysyttäväksi ständillä

 • Missä tehtävissä kauppislaiset yleensä työskentelevät yrityksessänne?
 • Oletko sinä valmistunut kauppiksesta? Mitä opiskelit?
 • Mitä toimenkuvaasi kuuluu teidän yrityksessä? Oliko tämä positio ensimmäinen työtehtäväsi teidän yrityksessä?
 • Miten kauan olet työskennellyt [tähän yrityksen nimi]lla?
 • Palkkaatteko jatkuvasti uusia työntekijöitä vai onko työnhakunne keskitetty joihin ajankohtiin? Otatteko kesätyöntekijöitä? Milloin teillä alkaa kesätyönhaku?
 • Miten teille haetaan töihin? Mitkä ovat tärkeimmät kriteerit haettaessa teille töihin? Etsittekö joitain tietyn tyyppisiä ihmisiä, kun rekrytoitte uusia ihmisiä?
 • Rekrytoitteko kanditutkinnon suorittaneita? Millaisiin tehtäviin?
 • Mitä kursseja tai koulutusohjelmia/pääaineita arvostatte rekrytoinneissanne?
 • Olisiko teillä millaisia tehtäviä tarjolla minun taustallani olevalle kauppatieteilijälle? (esittele itsesi ennen kysymistä)